Meedoen

Meepraten

Voor het plaatsen van bankjes, watertappunten en voor de verbetering van recreatieve voorzieningen in het bos en langs oevers hebben wij uw hulp hard nodig. Signaleert u een probleem? Maak dan een foto van de locatie en mail die naar met een beschrijving van de locatie, het probleem en de oplossing naar ons. Geef daarbij, indien mogelijk, ook aan wie beheerder is van de grond (bijvoorbeeld boeren, staatsbosbeheer of de gemeente).

signaleren »
Vergaderen over verzameling zwerfvuil

Meedoen

Markkant is een stichting die werkt met vrijwilligers. U kunt meedoen in de organisatie, bij het ophalen van zwerfvuil, zoals de jongeren op de foto hiernaast, en het opzetten werkgroepen. U kunt bij het opzetten van werkgroepen bijvoorbeeld denken aan de volgende thema’s: energiezuinig, bomeninspectie en tips verzamelen voor duurzaam leven. Spreekt één van deze thema’s u aan of heeft u een eigen idee? Meld u dan aan als vrijwilligers en ga aan de slag.

aanmelden »
Jongeren verzamelen zwerfvuil

Meedenken

Wij hebben behoefte aan deskundige ondersteuning op technisch en juridisch gebied. Wij nodigen daarom alle geïnteresseerde deskundigen uit om met ons mee te denken. Ben jij maatschappelijk betrokken? Discussieer dan met ons mee over beleidsvorming en bedreiging van natuur en landschap. We stellen jouw input zeer op prijs en kunnen die goed gebruiken.

meedenken »
Landschap in het stroomgebied van de Mark
 

Duurzaamheid

Onze mening over schaliegas.

Wij werken samen met de gemeente aan het realiseren van een duurzaam Breda. Lees meer »

Groenstructuur

Onze mening over het behoud van bomen.

Wij willen de Ecologische Groenstructuur versterken. Lees meer »