Partners

NatuurmonumentenLogo Natuurmonumenten

“Natuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven.”

naar website »

Natuurvereniging Mark en LeijLogo NV Mark en Leij

“Natuurvereniging Mark en Leij houdt zich bezig met het beschermen, versterken en uitbreiden van de natuur-en cultuurhistorische waarden van het landschap in en rond het gebied van de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle, in de ruimste betekenis.”

naar website »

VRC ZundertLogo VRC Zundert

“VRC (Vogelrevalidatiecentrum) Zundert is een opvang voor inheemse vogels en zoogdieren die in de problemen zijn gekomen. Een aangereden buizerd, een jong mereltje dat door de een kat gepakt is, een zwaan die een vishaak ingeslikt heeft, een egeltje dat verstrikt raakte in een aardbeienne… Het zijn allemaal dieren die opgevangen worden in Zundert. De dieren worden liefdevol en professioneel opgevangen en zo gauw ze weer opgeknapt zijn, laten we ze weer los in de vrije natuur.”

naar website »

Brabantse MilieufederatieBrabantse Milieufederatie

“Al sinds 1972 zet de Brabantse Milieufederatie zich in voor een mooi en duurzaam Brabant. Dat doen wij namens iedereen die natuur en milieu een warm hart toedraagt.”

naar website »

IVN Mark & DongeIVN Mark & Donge

“IVN Mark & Donge vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid.”

naar website »

Landstad de BaronieLandstad de Baronie

“Landstad de Baronie is het land in en om Breda. Het staat voor de wisselwerking die al eeuwenlang bestaat tussen het historische Breda met haar rijke Nassau verleden en de heerlijkheid van de omliggende plattelandsgemeenten Baarle-Nassau, Alphen-Chaam, Oosterhout, Etten-Leur, Rucphen en Zundert.”

naar website »

West Brabantse VWGWest Brabantse Vogelwerkgroep

“De West Brabantse Vogelwerkgroep zet zich in voor de vogels en hun leefgebied in de regio Breda. Als vogelwerkgroep organiseren we excursies en andere activiteiten om de vogels in de natuur te beleven. Daarnaast verrichten we tellingen en zetten we ons actief in ten behoeve van bescherming.”

naar website »

Supporter van SchoonMarkkant is Supporter van Schoon

Natuur- en Milieuvereniging Markkant is Supporter van Schoon! “Supporter van Schoon ben je als je een schone leefomgeving echt belangrijk vindt en daar ook best wat voor wilt doen. Je eigen afval in de prullenbak gooien - of zo af en toe eens iets van een ander. Er zijn heel veel Supporters van Schoon. De kans is groot dat jij er ook eentje bent. Laat dat dan weten. Wij zijn ervan overtuigd: als we de rest van Nederland laten zien hoeveel mensen schoon echt belangrijk vinden, heeft dat een aanstekelijk effect!”

naar website »

StaatsbosbeheerStaatsbosbeheer

“Natuur waar je je mee verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. Het zit in onze natuur.”

naar website »

WaddenverenigingWaddenvereniging

“De Waddenvereniging wil de kwaliteit van het waddengebied beschermen en bevorderen. Daarom houden we continu alle ontwikkelingen in het gebied goed in de gaten. Gaswinning, zoutwinning, windparken, bouwplannen in de havens: er is van alles in de hand in het gebied. Mocht de actualiteit daarom vragen, dan komen we in actie.”

naar website »

Brabants LandschapBrabants Landschap

“Van mistige heidevelden met verscholen vennen, tot een rijtje knotwilgen op het erf van boer Jan. Het Brabants Landschap beschermt en beheert de Brabantse natuur.”

naar website »

FietsersbondFietsersbond

“De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van 13,5 miljoen fietsers in Nederland en zet zich sinds 1975 succesvol in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen.”

naar website »

MilieudefensieMilieudefensie

“Milieudefensie werkt sinds 1971 aan een duurzaam en eerlijk Nederland. Als we de aarde eerlijk met elkaar delen en niet meer nemen of vervuilen dan de aarde aan kan, varen we daar allemaal wel bij. Wijzelf, mensen elders op de wereld en onze kinderen en kleinkinderen.”

naar website »

Hörchner AdvocatenLogo Hörchner Advocaten

“Hörchner Advocaten is in Breda specialist op het gebied van omgevingsrecht, strafrecht, verbintenissen. Het kantoor staat zowel milieugroepen alsook bedrijven en particulieren bij.

Het advocatenkantoor werkt ook op basis van het zogenaamde milieuarrangement van de Raad voor Rechtsbijstand.”

naar website »
 

Duurzaamheid

Onze mening over schaliegas.

Wij werken samen met de gemeente aan het realiseren van een duurzaam Breda. Lees meer »

Groenstructuur

Onze mening over het behoud van bomen.

Wij willen de Ecologische Groenstructuur versterken. Lees meer »