Projecten

Geschenkenbon actie fruitbomen

Markkant Breda bevordert de aanplant van bloeiende bomen overal waar dit maar mogelijk is. Denk daarbij aan tuinen, binnenplaatsen of verloren stukjes grond. Doel is versterking biodiversiteit. Wij geven bonnen uit waarmee een boom kan worden opgehaald bij een kweker van ecologische fruitbomen. Bedrijven en organisaties kunnen de bonnen aanschaffen en deze als relatiegeschenk aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld in het kader van een kerstpakket, een (jubileum)cadeau, geboortegeschenk of bij de oplevering van een huis. Een bloeiende fruitboom heeft connotatie met groei en bloei, maar ook met vruchtbaar. Organisaties kunnen het gewenste aantal bonnen, met daarop hun logo, verkrijgen via het contactformulier van deze website. Meer…

Ga direct naar actie bloeiende tuinen van Breda, klik hier ….

Buitenmeubilair

Markkant werft fondsen voor het plaatsen van banken, picknicktafels, watertappunten voor sporters en voorzieningen voor ouderen en gehandicapten. We leggen verbinding met terreinbeheerders voor de plaatsing van dit buitenmeubilair in het landschap.

We kunnen uw donatie goed gebruiken. Doneren? Ons rekeningnummer is: Tridos-bank NL03TRIO0338463151 ten name van Markkant te Bavel en u kunt doneren onder vermelding van: buitenmeubilair. Alle bijdragen zijn welkom.

Bank voor wandelaars

Zwerfvuil verzamelen

Markkant coördineert een team van vrijwilligers die in de regio Breda zwerfvuil verzamelen. Zij zorgen voor een schone wandeling en een plezierig verblijf van ons allemaal. Wij zouden het leuk vinden als u ook wilt meehelpen.

AANPAK ZWERFVUIL MARKKANT BREDA - 2019

MISSIE, VISIE, STRATEGIE voor meer informatie klik hier …

meedoen » Watertappunt voor sporters en wandelaars

Lezingen en educatie

Wij organiseren lezingen voor geïnteresseerden over de schoonheid van de omgeving, bestemming van het buitengebied en bedreigingen voor landschap, natuur en milieu. Onze informatievoorziening is ook gericht op het bundelen van krachten om aantasting het hoofd te bieden. Scholen ondersteunen wij met het inhoud geven aan lessen. Bekijk onze agenda voor actuele activiteiten.

bekijk agenda »
 

Duurzaamheid

Onze mening over schaliegas.

Wij werken samen met de gemeente aan het realiseren van een duurzaam Breda. Lees meer »

Groenstructuur

Onze mening over het behoud van bomen.

Wij willen de Ecologische Groenstructuur versterken. Lees meer »